Klasifikasi lan prinsip kain sing dilapisi

2021-06-05

Kain ditutupiyaiku jinis tekstil, kalebu loro utawa luwih lapisan bahan, paling ora siji yaiku tekstil lan liyane minangka lapisan polimer sing terus-terusan.

Miturut macem-macem bahan lapisan, ana telung jinis: lapisan PVC, lapisan PU lan lapisan semi-PU.

Miturut proses nutupi sing beda, ana kulit mercerisasi, matte, anti-dermis, kulit kerut lan sapanunggalane.

Uga ana diklasifikasikake miturut fungsi lan ciri. Kayata: lem warna, dilapisi PVC, ditutupi perak, kalender, tahan api, kelembapan PA permeabel, kelembapan PU telap lan transparan, lan liya-liyane. Lapisan khusus: lapisan kaya karet, pamrosesan kaya kertas, anti banyu lan ambegan, seri pearlescent, minyak lapisan kaya-wax, lem perak perak PU, seri tekanan banyu dhuwur (nganti 1000 --- 10000), proses anti-ultraviolet UV- CUT lan liya-liyane.
sunting
Gunakake pelarut (pabrik kain umume nggunakake toluena utawa metil etil keton) kanggo nglarut partikel pelapisan sing dibutuhake (kalebu lem PU, lem A / C, lem PVC, PE) dadi salivasi (ana gandhengane karo karet lan sol). (Rasio, viskositas, lan sapiturute) banjur rata-rata nyebar ing kain (kanthi katun, poliester, nilon lan substrat liyane) kanthi scraper, banjur dandani ing suhu ing oven kanggo nggawe lapisan seragam nutupi lem lumahing kain Material, supaya entuk fungsi anti banyu, tahan angin, ambegan lan liyane!
  • QR