Kauntungan saka kain poliester

2021-05-26

Olahraga biasane digawe saka poliester.

Campuran karo katun nggunakake gerakan minangka salah sawijining kain setelan poliester paling umum, serat poliester duwe kinerja tekstil lan kinerja apik, kanthi serat alami kayata katun, wol, sutra, linen lan serat kimia liyane sing dicampur, desain lan warna macem-macem , cepet asri, gampang dicuci gampang dikeringake, dicuci lan dipakai lan dicuci lan nganggo performa kaya wol, katun imitasi, sutra tiruan, kain linen tiruan.

Amarga sampeyan kudu kringet banget sajrone olahraga, nganggo klambi katun murni iku pancen nyerep kringet, nanging kringet disaput, klambi dadi udan, angel diuap. Sawetara kain olahraga, kayata Climafit dening ADIDAS lan Drifit dening Nike, 100% poliester, sing ngidini sampeyan nguap kringet kanthi cepet supaya sampeyan ora ngrasakake bobote utawa nemplek ing awak.

 

 

Kauntungan saka poliester

1. Kekuwatan dhuwur. Kekuwatan serat cekak yaiku 2.6 ~ 5.7cN / dtex, lan serat kekuatan dhuwur yaiku 5,6 ~ 8.0cN / dtex. Amarga hygroscopisitas sing endhek, kekuwatan negara basah lan kekuwatan negara garing biasane padha .Kuwat pengaruh 4 kali luwih dhuwur tinimbang nilon, 20 kali luwih dhuwur tinimbang serat viscose.


2. Elastisitas sing apik. Elastisitas cedhak karo wol lan meh kabeh dipulihake nalika dipanjang nganti 5% ~ 6%. Resistensi lipatan luwih apik tinimbang serat liyane, yaiku kain ora lipatan lan stabilitas dimensi sing apik. modulus elastis 22 ~ 141CN / dtex, 2 ~ 3 kali luwih dhuwur tinimbang nilon. Kain poliester duwe kekuatan dhuwur lan ketahanan elastis, mula kuwat, tahan lama, tahan kisut lan bebas setrika.


3. Poliester tahan panas digawe kanthi muter, lan serat sing dibentuk bisa dilebur kanthi panas maneh. Iki kalebu serat termoplastik. Titik lebur poliester cukup dhuwur, lan kapasitas panas tartamtu lan konduktivitas termal sithik, mula resistensi panas lan isolasi termal serat poliester luwih dhuwur. Serat sintetis paling apik.


4. Termoplastikitas sing apik, resistensi fusi sing kurang. Amarga permukaan sing alus lan susunan molekul internal, poliester minangka kain tahan panas sing paling apik ing antarane kain sintetis. Nduwe termoplastisitas lan bisa digunakake kanggo nggawe rok lipit kanthi lipet tahan lama. Sanalika, kain poliester tahan resisten sing kurang, lan gampang dibentuk bolongan nalika ditemokake ing soot lan spark. aja nganti ngenteni kontak karo bokong rokok, narik nganti bisa.


5. Resistensi nyandhang sing apik. Resistensi panganggo mung luwih saka resistensi nylon paling apik, tinimbang serat alami lan serat sintetis luwih apik.






Sadurunge:NO
  • QR