Fitur lan karakteristik kain rajutan spandex

2020-12-14

Karakteristik lan karakteristik kain rajutan spandeks dikenalake. Spandex duwe elastisitas sing apik banget. Ukurane loro nganti telu luwih kuwat tinimbang lateks, duwe kepadatan linier sing luwih apik, lan luwih tahan karo kerusakan bahan kimia. Ketahanan asam lan alkali, tahan kringet, tahan banyu laut, resistensi reresik garing, resistensi aus spandeks luwih apik.


Kain rajutan Spandex nduweni serat sintetis kanthi elongasi tinggi (luwih saka 400%), modulus kurang lan tingkat pemulihan elastis sing dhuwur. Jeneng perdagangan Cina serat poliuretan multi-blok. Uga dikenal minangka serat elastis. Spandex dawane ekstensibilitas dhuwur (500% ~ 700%), modulus elastis rendah (200% pemanjangan, 0,04 ~ 0,12 g / Dan) lan tingkat pemulihan elastis dhuwur (200% pemanjangan, 95% ~ 99%). Sipat fisik lan mekanik liyane meh padha karo lateks alami, kajaba sing luwih kuwat. Iki luwih tahan marang degradasi kimia tinimbang sutra lateks, kanthi stabilitas termal moderat, suhu empuk udakara 200 "„ ing ndhuwur. Umume zat pewarna lan agen pungkasan sing digunakake kanggo serat alami ing serat sintetis lan sintetis uga cocog kanggo pewarnaan lan ngrampungake spandex. Spandex tahan kringet, banyu laut lan macem-macem lotion garing lan paling sunscreens. Paparan jangka panjang sinar srengenge utawa pemutih klorin uga nyebabake pemutihan, nanging derajat pemutihan beda-beda gumantung karo jinis serat amonia.


Alasan serat spandeks duwe elastisitas sing dhuwur amarga rantai polimere kalebu matrik rantai leleh rendah, amorf "alus" lan rantai "hard" leleh, kristal sing lebur. Rantai molekul segmen rantai fleksibel mbentuk struktur jaringan tartamtu ing bentuk salib tartamtu. Amarga kekuwatan interaksi fase rantai intermolecular, rantai interololuler bisa teleskop kanthi bebas, nyebabake elongasi gedhe. Kekuwatan ikatan molekul segmen rantai kaku cukup gedhe, lan rantai molekul ora bakal ngluwihi tanpa wates, nyebabake elastisitas daur ulang dhuwur. Umume bagean salib filamen serat radon bentuke balung segawon, nanging sawetara cahya permukaan filamen alus utawa serrated. Kekuwatan ngilangi kabeh serat tekstil paling murah, kanthi mung 0,44 ~ 0,88CN / dtex (jinis poliet luwih kuat tinimbang jinis poliester).


Rentang hygroscopic iku sithik, umume 0,3-1,2% (laju hygroscopic kabel komposit rada luwih dhuwur tinimbang kabel siji). Tahan panas beda-beda gumantung saka macem-macem. Umume serat disimpen ing wektu sing cendhak ing jarak 90 ~ 150â "ƒ, lan serat kasebut ora bakal rusak. Suhu setrika sing aman ing ngisor 150â "„, sing bisa digawe panas nganti dicuci lan udan. Nduweni sifat pewarna sing luwih apik, bisa dicelup macem-macem warna, afinitas sing kuat kanggo serat, pewarna bisa adaptasi karo sebagian besar produk jinis pewarna, lan tahan resistensi kimia sing apik, resistensi tumrap sebagian besar asam lan alkali, reagen kimia, organik pelarut, pembersih garing lan pemutih, lan tahan srengenge lan angin lan salju, nanging ora tahan oksida, gampang digawe serat kanthi nyuda kuwat.




  • QR